Er din for lille?

Mange nyhedsbreve bliver ikke læst – og afmeldt. Fordi skriftstørrelsen er så lille, at teksten er svær at læse på smartphone.

Er din tekst smart

Digitale tekster skal være nemme og hurtige at læse. Også på smartphone. 18 px er velegnet til både smartphone, tablets og computerskærm.

18 px er nem at læse

Tekst skal være nem at læse på mobil. Der er 37 enheder i den sætning. Brug den som målebånd. 30-40 enheder pr. linje til ukoncentrerede læsere. Har din tekst den størrelse, er den behagelig på smartphone, tablet og store computerskærme. Skriver du på papir, er 60-65 enheder pr. linje passende. Når teksten bliver læst af en koncentreret læser.

Se flere eksempler under billedet

16 px kan være OK

Skal brugere zoome ind eller scrolle sidelæns for at læse teksten, har den også forkert størrelse.

Så lad os kigge på, hvad der er passende.

Tekst skal være nem at læse på mobil. Mellem 35-40 enheder pr. linje er passende – hvis linjerne er lige så brede, som skærmen.

For småt

14 px er for lidt! Brugeren skal ikke vende smartphonen vandret for at læse. Skal brugere zoome eller scrolle sidelæns for at læse teksten, har den også forkert størrelse. Så lad os kigge på, hvad der er passende. Sætningen herunder er en god målestok. Den skal være så stor, at den fylder hele skærmen fra kant til kant. Tekst skal være nem at læse på mobil. Den består af 37 enheder – inklusive mellemrum. Og mellem 35-40 enheder pr. linje er passende – hvis linjerne er lige så brede, som skærmen.

Bøvlet og træls

12 px er en irriterende lille størrelse! Selv for brugere med almindeligt syn eller gode læsebriller er det anstrengende at læse tekst, der skrevet så småt. Tekst skal være nem at læse på mobil. Mellem 35-40 enheder pr. linje er passende – hvis linjerne er lige så brede, som skærmen.