Du kan vælge mellem tusindevis af designskabeloner til WordPress. Uanset du vil redesigne et website eller bygge nyt. Nogle designskabeloner er gratis. Nogle koster penge (såkaldte premium themes). Nogle er nemme at bruge. Andre er avancerede og komplekse. Nogle kan bruges af gør-det-selv-amatører. Andre kræver professionel viden og erfaring

Hvilken designskabelon du skal vælge, afhænger derfor af mange faktorer.

Der er mange gode designskabeloner at vælge mellem – men endnu flere, der er dårlige. De værste designskabeloner kan gøre det nemt for hackere at overtage dit website.

Det er ikke muligt at vælge en designskabelon alene ved at vurdere dens æstetiske kvaliteter.
Nogle designskabeloner ser forrygende ud, men fungerer dårligt og er måske ligefrem dårligt kodet.

I mange tilfælde er det som med tøj. At noget ser godt ud på modellen, er ikke lig med, at det også ser godt ud på dig og mig. Du skal naturligvis have en designskabelon, der passer til dig, dit indhold, dit budget og det websitet skal kunne.

Vil du selv kunne passe dit website, skal det også passe til dine kompetencer. Så nytter det ikke noget at vælge en designskabelon så smart og avanceret, at det kræver professionel erfaring at passe det.

Har du et begrænset budget?

Sæev når du får lavet dit website af en professionel webproducent, er der store fordele ved at lade vedkommende arbejde med en velkendt skabelon. Ellers skal du regne med udgifter til at teste, lære, udvikle.

Moderne designskabeloner til WordPress er ofte avancerede programmer med masser af indstillingsmuligheder og funktioner. Det tager adskillige timer at blive god til at beherske dem! Selv for professionelle.

Er du gør-det-selv webdesigner

Vil du selv designe kunne designe sider, selvom du ikke er professionel webdesigner eller webproducent, bør du vælge en designskabelon, der er intuitiv og nem at bruge. Og alligevel skal du regne med, at det tager mange timers arbejde og træning at blive god til at bruge den.

DIVI fra Elegant Themes er et godt eksempel på en designskabelon, der kan tilfredsstille både professionelle og amatører.

DIVI er kompleks nok til, at den professionelle kan lave avancerede løsninger. Men den er også så nem at bruge, at selv en amatør kan overtage og arbejde videre med det, den professionelle webproducent har lavet.

Vælg ikke designskabelon på udseende alene

Jeg har adskillige gange lavet websites til kunder, der selv har valgt designskabelonen (ud fra deres æstetiske præferencer). I nogle tilfælde har det vist sig at være et fatalt valg. Man kan nemlig ikke SE på en designskabelon, om den er god. Man er nødt til arbejde med den i timer, før man har en fornemmelse af, om den er problematiske og besværlig.

Jeg har derfor også haft kunder, der har fået lavet et website hos én producent – og som hurtigt vil have lavet et nyt, fordi de ikke er tilfredse med det første. Og det er ikke altid webproducenten, der er problemet. Ofte er det designskabelonen og kundens forventninger, der er et mis-match.

Det tager tid at lære skabelonen at kende

Nogle af de gode designskabeloner er så avancerede, at de er svære at bruge, medmindre man er professionel webproducent. Og selv professionelle webproducenter skal ofte bruge timer på at blive fortrolig med en skabelon.

Beder du en professionel webproducent om at bruge en designskabelon, som vedkommende ikke har erfaring med, skal du regne med, at det koster en del timer til at afprøve den og lære den at kende. Og der er risiko for, at du og/eller webproducenten vælger at kassere den efter flere timers arbejde. Eksempelvis fordi den viser sig at være uegnet eller ligefrem dårlig.